De Docent

Carel Vrieling begon zijn loopbaan als drummer reeds op jonge leeftijd; Toen hij 13 jaar oud werd kreeg hij zijn eerste drumstel van zijn ouders. Al snel bevlogen met het drumvirus probeerde hij alle platen die hij maar tegenkwam te ontleden en alle liedjes te leren spelen die maar enigszins in zijn bereik lagen. Al na enkele jaren werd bij zijn ouders en drumdocent duidelijk dat hij naar het Conservatorium zou moeten om daarna als professioneel muzikant aan het werk te gaan.

En zo geschiedde; in 1996 afgestudeerd op het Conservatorium van Alkmaar, besloot hij als muzikant maar vooral als Docent te gaan functioneren, en richtte in 1997 zijn drumschool op, die uitgroeide tot de grootste in de omgeving.

Naast het lesgeven is Carel  ook actief als de vaste drummer van de bluesrockformatie Cal’s project en als invaller bij diverse groepen. Regelmatig wordt hij ingehuurd en benaderd om de basis te leggen voor een gedegen stuk muziek.

Bandervaring;

Pop/rock

Edgar Allan Band (’82-’84)
Thrillion (’84-’89)
Backyard Ritual (86′-’88)
Leo en de Labieloos(’88-’92)
Panic Station (’92-’96)
KingFisher (’05-09)

Jazz

Four Frank (’88-’17)
Jazz-Express (’98-’16)

Big Band

Big workshop band (’92-’98)

3 gedachten over “De Docent

  1. Professionele site Carel. Enne….heb jouw lesmethodiek van dichtbij mogen mee maken (Jerrold), kan alleen maar zeggen'”Goegedoan jochie!”. Ontzettend veel suk6 verder en….het ga je goed. Groet, Frank

  2. Ik heb sinds 2016 les bij Carel Vrieling, sinsdien ben ik het drummen NOG leuker gaan vinden omdat ik, dankzij Carel, beter ben gaan drummen. Carel stelt je op je gemak en luistert naar wat ik wil bereiken. Geeft tips over je zit-houding en drumtechniek.
    Achteraf gezien had ik veel eerder les moeten nemen.

    Dus mensen, wil je leren drummen, of beter gaan drummen, neem les bij Carel en je leven wordt nog aangenamer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.