Drummen als therapie.

Allereerst moet ik natuurlijk wel vermelden dat ik geen coach of therapeut ben, maar onderstaande  puur vanuit mijn vak als drumdocent benader. Wel heb ik er natuurlijk een en ander over gelezen.

muzikanten

Buiten het feit dat het drumstel natuurlijk een van de mooiste en meest natuurlijke muziekinstrumenten is, kan drummen ook behoorlijk therapeutisch werken op zowel lichamelijk als geestelijk niveau.  Denk hierbij aan de complexiteit van de coördinatie van twee armen en twee benen, en de aansturing hiervan vanuit het brein, dat hiervoor verschillende “verbindingen” moet aangaan. Dit vereist ook nog eens een behoorlijke concentratie….

beroepenplaatjes

Bovendien is ritmiek iets wat in ons allen gevestigd is als een soort “oer-gevoel”, en bevorderend zal werken voor de rust in iemands leven. Hierbij kun je ook denken aan geluidstrillingen die ook een bepaalde rustgevende werking kunnen hebben. Het belangrijkste onderdeel van het leren muziekmaken is het leren luisteren naar muziek, het auditieve gedeelte dus, wat altijd nauw verbonden is aan het “gevoel”……

black-page

Het bovenstaande is al in diverse wetenschappelijke onderzoeken aangetoond;  muziekonderwijs in het algemeen maar drummen in het bijzonder bevordert de leerprestaties bij kinderen. http://www.gigwise.com/news/93374/new-study-claims-that-drummers-are-more-intelligent-than-everyone#.VDe-0-6OBd8.facebook

1 gedachte op “Drummen als therapie.

  1. Beste Carel,
    Leuk om met deze samenwerking van start te gaan. Door middel van drummen en personal coaching gaan we eigenschappen van jongeren, maar ook van volwassenen verbeteren en aanscherpen. Hierdoor komen zij ‘beter in hun vel te zitten’! We halen het beste in mensen naar boven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.