Open Dag 3-december 2017

Meest recente berichten

Carels tips #4 -Opstelling

Natuurlijk is het heel belangrijk hoe je je drumstel opstelt.

Als je rechtshandig bent, zoals de meeste mensen, staat de hi-hat dus aan de linkerkant, en kruis je je rechterhand over je linkerhand heen om de hihat te bespelen, en bespeel je de bassdrum met je rechtervoet. De snaredrum staat tussen je knieën, en de toms (meestal 3) gaan van links naar rechts, van hoog naar laag qua klank. Je crash-bekken staat voor de hihat, en het ride-bekken voor de floortom, of er half naast.

Maar als je linkshandig bent, zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt namelijk het drumstel in spiegelbeeld van het bovenstaande opstellen, maar je kunt het ook op dezelfde wijze laten staan, je moet dan alleen wel je je bekkens omdraaien. Dus je ride links, en je crash rechts. Dit wordt door veel linkshandigen gedaan. Er zijn twee voordelen aan deze opstelling;

1. Dat je een “open” opstelling hebt. Deze opstelling betekent dat je je heel makkelijk met je rechterhand bij je toms kunt, zonder dat je andere hand in de weg zit. Deze manier van spelen wordt ook gebruikt door veel Salsa-drummers (ook rechtshandige), omdat je dan ook combinaties tussen beide handen kunt maken om bijvoorbeeld cow-bells en woodblocks te bespelen met beide handen.

2.Een ander voordeel is dat je makkelijker kunt aanschuiven bij jam-sessies omdat de meeste drummers nu eenmaal rechtshandig zijn.

  1. Carels tips #3-Studietips Geef een reactie
  2. Carels tips #2 – Gehoorbescherming Geef een reactie
  3. Carels tips #1- Zithouding 1 reactie
  4. Open dag 2018 Geef een reactie
  5. Open dag 2019 Geef een reactie
  6. Open dag 3 December 2018 Geef een reactie
  7. Open dag 2016 Geef een reactie
  8. Open dag januari 2014 1 reactie
  9. Open dag januari 2013 Geef een reactie